Beredskap

Beredskap (eller prepping som det populärt kallas) handlar förstås om att vara beredd. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) skickade 2018 ut broschyren "Om krisen eller kriget kommer". Sedan dess har vi tyvärr fått bevittna ett flertal exempel på varför man ska vara beredd.
I den här varugruppen har vi samlat sådant som hjälper dig att vara beredd på det oväntade. Det talas ofta om att man ska ha en vevradio (också kallad nödradio). MSB skriver i sin broschyr "Vid en allvarlig händelse behöver du kunna ta emot viktig information från myndigheterna, framför allt via Sveriges Radio P4. Du behöver också kunna följa mediernas rapportering, ha kontakt med anhöriga och vänner och i akuta fall kunna nå räddningstjänst, sjukvård eller polis."
Det är alltså mycket viktigt att kunna ta del av information. Men vad händer om Sveriges Radio helt skulle slås ut? I ett sådant scenario kan det faktiskt vara så att du måste förlita dig på information från utlandet - och i så fall är en så kallad världsradio - alltså en bärbar kortvågsmottagare - ett bra alternativ. På en sådan radio kan du lyssna på utländska nyhetssändningar från t.ex. BBC.

Vill du också hålla kontakten med tvåvägskommunikation - t.ex. med din familj och dina vänner? Läs i så fall vårt inlägg om kommunikation i kristider .

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
Tips och instruktioner
SvenskaEnglishNorskDansk