Åkeriradio & Taxiradio

Åkeriradio, eller komradio för lastbilar och TAXI hittar du här. Om du undrar vilken komradio du behöver i din taxi eller lastbil, så bjuder vi på några tips. Till att börja med beror det förstås på vilken typ av radiokommunikation du behöver i bilen. Kör du långa rutter i Sverige och vill ha kontakt med andra chaufförer är det antagligen åkeririksen du behöver i din komradio. I så fall kan du skaffa en radio som täcker in 85MHz där åkeririksen ligger. Notera att du behöver tillstånd från Sveriges Åkeriföretag för att använda dessa kanaler.
Ifall du behöver en komradio i din TAXI vill du antagligen både ha kontakt med din central och dina kollegor. Kolla vilken frekvens ditt bolag använder, så kan FB Radio hitta rätt komradio till din TAXI och programmera in er frekvens.

Kör du mycket ute i Europa så ska du snarare skaffa dig en privatradio eller "CB-radio", dvs komradio för 27Mhz. I t.ex. Tyskland skickas varningar för vägarbeten och olyckor ut på kanal 19. Detta har drastiskt minskat antalet olyckor. Och visste du att med en komradio för 27MHz kan du vid speciella förhållanden prata med kompisarna i Sverige när du är nere på kontinenten och kör? Är du osäker på vilken komradio du behöver för ditt åkeri, så är du varmt välkommen att kontakta oss på FB Radio.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
Tips och instruktioner
SvenskaEnglishNorskDansk